Windom issues

Talk about WindomXP here!

Moderator: Staffers

Windom issues

Unread postby Seibaa » March 28th, 2008, 3:25 pm

I have problems launching the game, and I don't believe I'm the only one, so why not post your questions here?

So about the issue. When I try to launch the game, it gives me the following messages and crashes:
"Direct3D initialization failed" and "DirectGraphics initialization failed".

Any ideas?
Seibaa
Posting more than n00bs
 
Posts: 22
Joined: July 4th, 2007, 7:51 pm

Re: Windom issues

Unread postby Superflonic » March 28th, 2008, 3:39 pm

Seibaa wrote:I have problems launching the game, and I don't believe I'm the only one, so why not post your questions here?

So about the issue. When I try to launch the game, it gives me the following messages and crashes:
"Direct3D initialization failed" and "DirectGraphics initialization failed".

Any ideas?


Quite possibly the fact that you lack a file called d3dx9_32.dll.
You can find it if you look for it, and download it. then place in the windows\system folder.

Problem solved?
Candlejack, I wonder what hap
User avatar
Superflonic
Crack Desu!
 
Posts: 468
Joined: December 23rd, 2007, 2:32 pm
Location: Netherlands, Nijmegen

Re: Windom issues

Unread postby Message » March 28th, 2008, 5:09 pm

Seibaa wrote:I have problems launching the game, and I don't believe I'm the only one, so why not post your questions here?

So about the issue. When I try to launch the game, it gives me the following messages and crashes:
"Direct3D initialization failed" and "DirectGraphics initialization failed".

Any ideas?

You may need a more modern videocard, or update your DirectX or videodrivers.
User avatar
Message
Master of Bad Puns
 
Posts: 1845
Joined: October 25th, 2004, 6:27 pm
Location: Netherlands

Re: Windom issues

Unread postby Seibaa » March 28th, 2008, 7:02 pm

Superflonic wrote:Quite possibly the fact that you lack a file called d3dx9_32.dll.
You can find it if you look for it, and download it. then place in the windows\system folder.

Problem solved?

Not quite. Now I'm missing the setup screen as well...

Message wrote:You may need a more modern videocard, or update your DirectX or videodrivers.

nVidia GeForce 8800 GTS, DX March 08 and latest drivers for just about everything on the system. So I kinda doubt it.
I wonder if it's too modern.

Edit:
M'kay, it works. I installed it on the main C: drive, where the Windows' system files are. Quite a bother, since I have all my games on another partition of the drive and I like my hard drive organized. So meh.

Edit 2.0:
Forget the previous edit. Actually, the game won't launch if you have fullscreen ticked, but when it's set in windowed... Yeah. *epic sigh*
Seibaa
Posting more than n00bs
 
Posts: 22
Joined: July 4th, 2007, 7:51 pm

Unread postby Raitei » March 28th, 2008, 9:49 pm

one question : why didn't the sounds work for me?
"Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes... chaos.
I'm an agent of chaos."
Fate/world providence
User avatar
Raitei
OMG! WTF WHO SET THIS TITLE! LULZ
 
Posts: 2277
Joined: August 7th, 2007, 12:26 pm
Location: Distant wilderness

Unread postby Ryuusoul » March 28th, 2008, 10:02 pm

Read the readme.

When first running the game, some users may experience a lack of sound and/or
there was no game configuration menu.

To remedy this, perform the following steps:

1.) Right-click on WindomXP.EXE and select Properties.
2.) In the Properties Menu, choose the Compatibility Tab.
3.) Go to the Compatibility mode section.
4.) Click "Run this program in compatilibity mode for:" and choose Windows
2000 from the pull-down window and click "OK" at the bottom.

The next time WindomXP.EXE is run, a configuration menu should appear and
there should be sound during the game (default setting has the sound turned
all the way down).

On some Windows XP 64-bit systems, the selection and battle music cannot be
heard while playing. The cause for this problem is currently unknown.

If the game does not start, try updating to the version oflatest DirectX 9.0c
by using the web update available at the Microsoft website.
User avatar
Ryuusoul
The only Shirou fanboy
 
Posts: 318
Joined: September 5th, 2004, 3:05 am

Unread postby WingZero » March 29th, 2008, 12:57 am

Well, since it seems this is the trouble shooting thread:

When opening WindomXP.exe:

"Cannot find MSVCR71.dll, due to this the program cannot execute. Reinstalling the program may solve this problem."

Any ideas? (Despite what the error suggests, reinstallation did absolutely nothing)

I can probably find and dl this file from the internet (as all .dlls are relatively easy to find), but I have no idea what folder it's supposed to go in (I'm guessing Windows32).
WingZero
Crack Desu!
 
Posts: 392
Joined: December 21st, 2007, 10:49 pm

Unread postby Alucard » March 29th, 2008, 1:06 am

WingZero wrote:"Cannot find MSVCR71.dll, due to this the program cannot execute. Reinstalling the program may solve this problem."


You need the MS Visual C++ Runtime. I think that's this one.
User avatar
Alucard
Addict
 
Posts: 118
Joined: February 18th, 2008, 3:50 am

Re: Windom issues

Unread postby Catastrophe » March 29th, 2008, 1:06 am

Seibaa wrote:Forget the previous edit. Actually, the game won't launch if you have fullscreen ticked, but when it's set in windowed... Yeah. *epic sigh*

weird..... running it FS with a GeForce6200+ :? had to download a directx update to work at first, but now is running fine.

but there's something weird with the gamepad config. the buttons wont "keep" the config i give them on the launch screen
"We want a game that's going to chop us the second we screw around, or just flatten us at its whim... until we finally beat it. They demand more of us, and we rise to the occasion because we're that good. And that feels good. And that's why we game."
Rus McLaughlin, IGN
User avatar
Catastrophe
DESU DESU!
 
Posts: 734
Joined: December 18th, 2007, 3:40 am
Location: Trust me.... you DONT wanna know.

Unread postby WingZero » March 29th, 2008, 1:10 am

Many thanks Alucard, the problem's solved. :)
WingZero
Crack Desu!
 
Posts: 392
Joined: December 21st, 2007, 10:49 pm

Unread postby Chivi » March 29th, 2008, 1:18 am

Raitei: when you first launch the game, there's options for you, BGM, SFX and Voices are all put at none, so u just gotta drag it to max
Chivi
Addict
 
Posts: 69
Joined: March 24th, 2008, 8:30 am

Unread postby Raitei » March 29th, 2008, 8:04 am

Chivi wrote:Raitei: when you first launch the game, there's options for you, BGM, SFX and Voices are all put at none, so u just gotta drag it to max
ah, I see. guess my eyes must be misleading me at that time :P
thanks in advance, anyway ;)
"Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes... chaos.
I'm an agent of chaos."
Fate/world providence
User avatar
Raitei
OMG! WTF WHO SET THIS TITLE! LULZ
 
Posts: 2277
Joined: August 7th, 2007, 12:26 pm
Location: Distant wilderness

Unread postby mortified » March 29th, 2008, 4:32 pm

i don't know if any of you guys get this, but when i run the game it goes just fine until the battle sequences
during that time the whole screen goes a blank white

any help?
mortified
Totally hardly posted
 
Posts: 3
Joined: March 29th, 2008, 4:30 pm

Unread postby Kanzar » March 29th, 2008, 10:07 pm

Try some lower quality video settings when you run the game.
Kanzar
Crack Addic!
 
Posts: 164
Joined: July 31st, 2007, 3:41 am

Unread postby mortified » March 29th, 2008, 11:25 pm

k thanks that helped
mortified
Totally hardly posted
 
Posts: 3
Joined: March 29th, 2008, 4:30 pm

Unread postby ecchipanda » April 15th, 2008, 3:31 pm

I have the lowest video setting but still can't run the game... I'll post the problem in a new thread.
ecchipanda
Totally hardly posted
 
Posts: 4
Joined: April 15th, 2008, 3:17 pm

Unread postby Fafnir » April 17th, 2008, 4:19 am

This seems to be a general help thread, which is good, considering my previous topic was deleted for no reason:

Even after setting the compatability, the config window used to slide sound, control config, and visual config won't appear. I don't get any error signs or anything, so I have no idea what's going on. Any help?

To further clarify, the config menu won't appear, even when changed to the correct settings(the ones detailed in the readme).
Fafnir
Totally hardly posted
 
Posts: 2
Joined: April 12th, 2008, 6:02 pm

Unread postby yellowboy » April 23rd, 2008, 2:02 pm

I am with the same problem that Fafnir. :cry:
The configuration screen does not appear and enters normally in the game, also followed all the recommendations of readme.
yellowboy
Totally hardly posted
 
Posts: 1
Joined: April 23rd, 2008, 1:56 pm

Unread postby jacob_edwards » April 23rd, 2008, 7:01 pm

first off...alucard.....by chance do you chat on voodoo?.....second....i have tried every thing....changing video settings....updateing directX.....messing around with my video card settings......i have tried running the game windowed...i have tried to run full screen.....i have turned down and or off all effects....i have turned on and up all the effects......no matter what i do i still have the same issue every single time no matter what......full white screen......now when in the game if i stand still for a bit the screen will go normal....but the second i move....WHITE DANG SCREEN.......it seems to me like the game is not refreshing properly and i have no idea how to fix it.....please.....FOR THE SAKE OF ALL THAT IS GOOD PLEASE....help me.....cause as it is even with the graphics being as messed up as they are i can still tell that this is a freakin awesome game and i am not going to give up on this.....I AM!!! going to play it......i just hope that it will be sooner then later.
jacob_edwards
Totally hardly posted
 
Posts: 1
Joined: April 23rd, 2008, 6:53 pm


Return to WindomXP Chat

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests